Om mig

Under större delen av mitt liv har jag varit en sökare. Jag visste inte vad det var jag sökte, men det jag visste var att när jag hittade det skulle jag veta vad det var.

I slutet av nittiotalet påbörjade jag min utbildning till hälsovetare. En kort tid in i utbildningen blev jag gravid och jag var överlycklig.
Att komma in på utbildningen hade varit svårt. Först efter tredje ansökningen blev jag antagen. Detta gjorde att jag bestämde mig för att inte ta ett uppehåll i utbildningen utan jag skulle med hjälp av min sambo fortsätta studera som nybliven mamma. Det beslutet har jag ångrat många gånger samtidigt så skulle jag inte vara den jag är idag om mitt beslut varit annorlunda. Min dotter föddes på sommaren mellan första och andra året på högskolan. Jag gjorde som jag bestämt mig för, jag fortsatt studera på heltid. På rasterna kom min sambo med dottern så att jag skulle kunna amma henne. Detta fungerade en tid, men efterhand tog stressen över min vardag. Kraven på mig själv var orimligt höga och jag förväntade mig endast toppresultat. Jag hade enorm prestationsångest och jämförde mig själv och mina resultat med mina klasskamraters. Det var dock endast jag som var nybliven mamma i klassen. Det borde inte göra någon skillnad resonerade jag. Jag jämförde konstant mitt sämsta med andras bästa.

På vårterminen under andra året slutade jag att sova på nätterna. Stressen och den press som jag satte på mig själv var överväldigande, jag kunde inte längre reda ut mitt liv.

Där någonstans mitt i all kaos förstod jag att någonting var allvarligt fel i mitt liv. Situationen som jag hade satt mig i var outhärdlig och jag var tvungen att ta ett nytt beslut. Det kändes som om det beslutet skulle avgöra hur resten av min tillvaro skulle bli under en lång tid framöver. 

Jag tog ett sabbatsår och det var det bästa beslutet i mitt liv så långt. Under det år som jag var ledig började jag att söka och det sökandet ledde mig hem. Hem till mig själv och till den person jag egentligen var bakom all prestation och göranden. Genom daglig meditation, samtalsterapi och reflektion hade jag äntligen hittat vad jag sökt i större delen av mitt liv. Jag hade hittat mig själv.

De erfarenheter som jag har fått genom utbrändheten har styrt mycket av mina val när det gäller mitt yrke idag. Jag vet nu att det här med att möta andra människor och inspirera till utveckling, förändring och förbättring är en av mina styrkor och det är det som motiverar mig varje dag när jag går till jobbet. En tuff upplevelse som har lett till medkänsla både till mig själv och andra, för det är jag tacksam.

Min utbildningsbakgrund finns nedan.

Jag är utbildad hälsovetare med en filosofie kandidat examen i pedagogik med inriktning mot hälsopromotion.

Jag har även en ettårig friskvårdsutbildning bakom mig. Vidare är jag internationellt certifierad coach, diplomerad massör och diplomerad regressionsterapeut.

Lite om mig...

På min fritid tycker jag om att hålla mig aktiv. bl.a. genom yoga, cykla mountain bike och ridning.

Jag har en ponny sedan snart sju år tillbaka och förutom motion och gemenskap ger det mig möjlighet att arbete med mitt eget ledarskap. 

Jag lever tillsammans med min man och våra två döttrar i en by nedanför Söderåsen.

 

Referenser